ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α http://swbanergwn.espivblogs.net/

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩ.Β.Α


Στις 12 το βράδυ της Δευτέρας  4/6 προς Τρίτη 5/6/2012 το τελευταίο λεωφορείο με αριθμό 224  και κατεύθυνση το Πολύγωνο σταμάτησε μπροστά από τη διμοιρία των Μ.Α.Τ στην οδό Μπουμπουλίνας μπροστά από το υπουργείο πολιτισμού στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα κατεβάζοντας χωρίς καμιά εξήγηση δύο άτομα και στη συνέχεια δύο μέλη του σωματείου μας.

   Η συμπεριφορά τους ήταν ιδιαίτερα προκλητική  και ρατσιστική ρωτώντας συνεχώς με τσαμπουκά την καταγωγή δύο παιδιών που τους διαβεβαίωναν ότι είναι από Ελλάδα και βρίζοντάς τους. Ένας από αυτούς πλησίασε φωνάζοντας έναν από τους προσαχθέντες και λέγοντας: “σου έχω πει να μη με κοιτάς στα μάτια”  και “όταν σου μιλάω θα κοιτάς κάτω” τον στρίμωξε στη γωνία και άρχισε να τον κλωτσάει στην κνήμη. Επειδή βρήκαν πάνω του ένα μικρό κατσαβίδι του  έβαλαν τα χέρια στον ώμο και πέρασαν σε αυτόν και στο φίλο του χειροπέδες.

    Στη συνέχεια άφησαν τα πράγματά  του κάτω και τον ανάγκασαν να προσπαθήσει να τα πιάσει με τις χειροπέδες ενώ τον ειρωνεύονταν και ένας από αυτούς του φώναζε “εγέρθητι”, και τους έβαλαν στο περιπολικό για να τους προσαγάγουν στο 5ο ΑΤ Εξαρχείων. Τα μέλη του Σ.Ω.Β.Α. ζήτησαν να τους ενημερώσουν για πιο λόγο τους κατέβασαν από το  λεωφορείο.  Μάταια περίμεναν να πάρουν απάντηση. Στον έναν έκαναν έλεγχο με φακό στη τσάντα πλάτης που είχε, ενώ το μόνο που απάντησαν σχετικά με την έφοδο στο λεωφορείο,ήταν ότι θα τους ενημερώσει ο αστυνόμος ( ο οποίος τελικώς δήλωσε άγνοια ) και ότι πρέπει να πάνε στο αστυνομικό  τμήμα Εξαρχείων για μια “τυπική προσαγωγή” παρότι και οι δύο είχαν ταυτότητες πάνω τους.

  Πράγματι ήρθε περιπολικό και πήρε  τα 2 μέλη του σωματείου και τους πήγε στο Α.Τ. Εξαρχείων στη Καλλιδρομίου. Εκεί κάθισαν περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια τους έδιωξαν. Τα άλλα 2 άτομα ήρθαν μετά από λίγο και τους κρατήσανε.

  Χρόνια τώρα στην ελληνική κοινωνία ο εργοδότης, ο οδηγός, ο ελεγκτής, ο ασφαλίτης και ο αστυνομικός είναι οι απόλυτοι εξουσιαστές της καθημερινότητας μας,γεγονός που κάνει ακόμα πιο ανυπόφορη την ήδη δύσκολη ζωή μας. Ως άνεργοι λοιπόν και επισφαλώς εργαζόμενοι καταγγέλουμε αυτή τη άνευ λόγου και αιτίας φασιστική αντιμετώπιση των Μ.Α.Τ. προς τα μέλη του σωματείου μας και προς οποιονδήποτε έχει υποστεί μια ανάλογη συμπεριφορά από την ελληνική αστυνομία. Καμιά αστυνομική πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Η συλλογική δράση απέναντι σε τέτοιες τραμπούκικες και εκφοβιστικές πρακτικές μπορεί να σπάσει το φόβο του καθενός χωριστά απέναντι στην κρατική βία και τρομοκρατία.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ