ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α http://swbanergwn.espivblogs.net/

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ PHONE MARKETING


Από τις 21/03/12 οι εργαζόμενοι της phonemarketing βρίσκονται σε απεργία διαρκείας διεκδικώντας τα αυτονόητα: Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Η απεργία ξεκίνησε μετά τον εκβιασμό της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία, με σύμβαση που προέβλεπε ένα οκτάωρο την εβδομάδα και μηνιαίο μισθό 140 ευρώ! Η πρόταση αυτή ουσιαστικά απέβλεπε στο να ωθήσει σε παραίτηση τους εργαζόμενους, έτσι ώστε η εταιρεία να προσλάβει νέους με ακόμα πιο εξευτελιστικούς μισθούς. Είχαν προηγηθεί 17 μήνες κατά τους οποίους οι υπάλληλοι της εταιρείας έμεναν απλήρωτοι ή τους καταβάλλονταν μικροποσά που δεν κάλυπταν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στον εργοδοτικό εκβιασμό προχωρώντας σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες με τη στήριξη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής(ΣΕΤΗΠ). Μετά από τόσο καιρό ο αγώνας των εργαζομένων της phonemarketing εξακολουθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες αφού ο ιδιοκτήτης της εταιρείας προσπαθεί με διάφορους τρόπους να σπάσει την απεργία, είτε με την επιστράτευση απεργοσπαστικών μηχανισμών, είτε με την παρέμβαση της αστυνομίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάρκεια της απεργίας κάνει τον αγώνα των απεργών ακόμα πιο δύσκολο και την ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη ακόμα πιο μεγάλη. Στο πλευρό τους βρίσκονται συνδικάτα, σωματεία βάσης, λαϊκές συνελεύσεις, στηρίζοντας την προσπάθεια στην περιφρούρηση της απεργίας.

Σε μια εποχή που η επισφαλής εργασία έχει γίνει πια καθεστώς, με την κάθε κυβέρνηση να ψηφίζει όλο και χειρότερα αντεργατικά μέτρα, το αυτονόητο δικαίωμα ενός ανθρώπου να εργαστεί και να ζήσει αξιοπρεπώς έχει πάψει πια να υπάρχει. Εκβιασμούς, σαν αυτόν που έκανε ο συγκεκριμένος εργοδότης, για εργασία 8 ωρών την εβδομάδα και 140 ευρώ το μήνα, δεν είναι πια η εξαίρεση στο εργασιακό καθεστώς, αλλά ο κανόνας. Με τους νέους αντεργατικούς νόμους(βλέπε μετενέργεια) που παρέχουν την απόλυτη στήριξη στα αφεντικά, η μαύρη εργασία και τα ελαστικά ωράρια, αργά ή γρήγορα, θα αγγίξουν σχεδόν όλους τους εργαζόμενους.

Ως άνεργοι και επισφαλείς εργαζόμενοι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της phonemarketing και την αμέριστη συμπαράστασή μας στον απεργιακό τους αγώνα, που είναι αγώνας για όλη την εργατική τάξη. Το παράδειγμά τους, παράλληλα με αυτό των χαλυβουργών και η ανυποχώρητη στάση τους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία οφείλει να είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους απέναντι στους εκβιασμούς των αφεντικών. Ο κοινός αγώνας εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων και μεταναστών  μέσα από συλλογικές, αντιιεραρχικές διαδικασίες και μαχητικές δράσεις στους χώρους δουλειάς και τους δρόμους, είναι η μοναδική λύση για μια αξιοπρεπή ζωή. Ενάντια στην αυταπάτη των ατομικών λύσεων και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που έντεχνα καλλιεργήθηκαν για δεκαετίες, προτάσσουμε τη συλλογικότητα και με όπλο μας την αλληλεγγύη αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή εργασία και ζωή


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ PHONEMARKETING
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
 Σωματείο Βάσης ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων(ΣΩ.Β.Α.)