ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α http://swbanergwn.espivblogs.net/

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ MAD

 «Πίσω από τα φώτα, πίσω απ' τα βραβεία, απλήρωτοι εργαζόμενοι, φτώχεια κι ανεργία»

Κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι από τα καταστήματα Metropolis με τη συμπαράσταση σωματείων, συνελεύσεων, συλλογικοτήτων, φορέων και αλληλέγγυων πραγματοποιήσαμε νέα παρέμβαση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20/6/2012, αυτή τη φορά στη φιέστα του Ανδρέα Κουρή, στα MAD VIDEO AWARDS.
Η ισχυρή παρουσία ιδιωτικής εταιρείας security  δεν απέτρεψε την είσοδο μας στον περίβολο της εκδήλωσης. Αλλά και η εκκωφαντική μουσική που έβαλε ο διοργανωτής και αφεντικό των Metropolis,  προκειμένου να μην ακουγόμαστε  δεν κατάφερε να εξαλείψει  την παρουσία μας. Παρμαμείναμε εκεί και με μεγάφωνα, κείμενα και χιλιάδες τρικάκια ενημερώσαμε τους αμήχανους θεατές της εκκεντρικής εκδήλωσης.
Τη στιγμή που ο Ανδρέας Κουρής διοργανώνει πανάκριβες φιέστες με διάσημους σπόνσορες, προκειμένου να πλουτίσει περισσότερο, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του παραμένουν απλήρωτοι. Η οργανωμένη παρουσία απλήρωτων εργαζόμενων στο χώρο μιας τόσο glamour εκδήλωσης και η αντίθεση των δύο κόσμων που ανέδειξε ήταν πιο ισχυρή από τα εκατοντάδες decibel  που μας βομβάρδισε ο Ανδρέας Κουρής στην προσπάθεια του να μας εξαφανίσει από το  χώρο.
Η αντιδραστική και αμετακίνητη στάση που ακολουθεί η εργοδοσία δεν μας αφήνει καμιά επιλογή πέρα από το να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν είμαστε αόρατοι. Η εργοδοσία θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά της μέχρι την ολοκληρωτική μας δικαίωση.
Εμείς οι εργαζόμενοι/ες και οι απολυμένοι/ες στα Metropolis εξακολουθούμε να απαιτούμε:
-     Την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών μας
-     Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
-     Την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων συναδέλφων μας
-     Την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεών μας σε περίπτωση πτώχευσης.
Εργαζόμενοι/ες  - Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis